Algemeen

Wie is Konpoli?

Konpoli is er voor jou, de professionele fotograaf die een exclusief eindproduct wil leveren.

Wij leveren handgemaakte  fotoalbums met echte prints op Fuji fotopapier voor de professional.

Onze productie ligt in ons atelier in Griekenland, Thessaloniki. Hier is alle kennis  aanwezig om deze prachtige producten te maken. Het bedrijf zelf bestaat ruim 40 jaar, en sinds 2013 is Konpoli ook in Nederland verkrijgbaar.

Wil je langskomen in Dokkum?

Gezellig! Je bent altijd welkom maar het beste kun je even een afspraak maken zodat we alle tijd voor je hebben.

Adres: Suupmarkt 12, Dokkum

Er zijn rondom een aantal plaatsen waar je betaald kunt parkeren.
Je kunt gratis parkeren op de Helling, Hellingpad 1. Daarna is het 2 minuten lopen.

Wat maakt onze albums zo bijzonder?

Onze albums worden met de hand gemaakt. Daardoor kan bijna elke persoonlijke wens voor het creëren van een albumomslag op maat worden gemaakt.

Voor het gemak hebben we een standaard assortiment samengesteld, maar er is dus veel meer mogelijk!

Ten tweede wordt er tussen de pagina’s geen karton gebruikt maar 1mm dik pvc. Onze ervaring is dat dit op langere termijn veel mooier blijft, de bladen in het album blijven net zo strak liggen als toen je ‘m kreeg. Daarnaast zijn al onze albums lay flat.

Wanneer kan ik de prijzen bekijken en een bestelling plaatsen?

Wij leveren alleen aan de professionele fotograaf. We snappen dat dit een grijs gebied is dus onze criteria is dat je in het bezit moet zijn van een KvK nummer of een geldig BTW nummer met een inschrijving van je fotografie onderneming.

Voor de Belgische markt is een geldig BTW nummer met een fotografie inschrijving voldoende.

Via registeren kun je je inschrijven: We maken dan zo snel mogelijk een account voor je aan en daarna kun je inloggen.

Ik wil een demo album bestellen, krijg ik nu ook korting?

Zeker!  We willen je graag overtuigen van onze kwaliteit. Daarom geven wij je 1 x per jaar een korting van 30% op 2 demo producten naar keuze (uitgezonderd van de samplebox).

Tijdens het bestelproces kun je bij het tekstveld ‘aanvullende informatie’ aangeven dat het om een demo gaat.

Kan ik voorbeelden ontvangen van de kleurenstalen?

Dat kan zeker!

Samplebox € 50,-
Voorzien van je eigen logo in UV print, in deze box zitten de volgende samples:

 • Linnen
 • Kunstleder
 • Leder
 • Fotopapier
 • Lint & stiksel kleuren

(Hout en Pinatex kunnen eventueel los besteld worden)

Wil je de samples los bestellen?

Kunstleer & Linnen
Linnen en kunstleer stalen kun je eenmalig gratis mee laten leveren bij je order vanuit Griekenland.

Kunstleer & Linnen € 7,25
Vanuit Nederland kunnen we je ze sturen tegen de portokosten € 7,25

Leder € 20,-

Hout € 10,-

Stiksels & Linten € 5,-
De afbeeldingen zijn afgebeeld in een boekje

Fotopapier € 15,-
Hierin vind je de volgende papiersoorten:

 • mat
 • extra mat
 • zijdeglans
 • glans
 • deep mat
Fineart papier € 20,
Hierin vind je de volgende papiersoorten van Hahnemühle:
 • German Etching
 • Bamboo
 • Photo Rag Metallic
 • Studio Enchanced
 • Photo Canvas

Wil jij je eigen logo op je album?

Super tof! Je eigen logo op je eindproduct. Hiervoor maken we een eenmalig een metaal cliché voor je. Standaard maken we deze op ongeveer  8 tot 9 cm breed. Wil je een afwijkend formaat dan maken we dat graag maar moet je het ons even laten weten. Na het maken van je cliché kunnen we je formaat niet meer aanpassen.

Albums | Opties

Hoe maak ik een album?

Wij zijn te vinden in programma’s waar we erg enthousiast over zijn en je deze graag aanraden: Smartalbum , AlbumStompFundy.

In deze 3 ontwerp programma’s vind je onze templates. Met deze templates ben je er zeker van dat je spreads altijd met onze juiste specificaties weggeschreven worden. Uiteraard kun je ook kiezen om je albums te ontwerpen in InDesign of Photoshop. Voor meer informatie kun je ons blogpost hierover lezen.

Aantal spreads

Onze albums zijn inclusief 15 spreads (uitgezonderd de mini albums). Minder spreads, is geen probleem, maar de prijs blijft gelijk als 15 spreads.

Het maximum aantal spreads dat wij leveren zijn 50 spreads. Houdt er er wel rekening mee dat het album dan erg zwaar is. Vanaf 35 spreads komt er extra spanning op de rug komt te staan. Je kunt je album het beste mee liften als je halverwege bent. Op deze manier wordt het gewicht evenredig verdeeld.

Dikte van een spread

Een pagina is 1 mm dik (500 microgram pvc). Bij alle albums wordt dezelfde dikte gebruikt. Op speciaal verzoek kun je ook kiezen voor 300 microgram pvc.
(we adviseren dit bij meer dan 40 spreads).

Wat is lay-flat?

Al onze albums (behalve harmonica boekjes en het plakalbum) zijn lay flat. Dat wil zeggen, dat de pagina’s strak doorlopen, zonder een “goot” tussen de pagina’s. Het enige wat zichtbaar is, is een dunne rillijn. Door het rillen breekt de inkt, het kan daarom af en toe voorkomen dat de naad iets verkleurd.

Schutblad

Dit is het eerste wat je ziet als je je album opent. Dit wordt ook wel flypage genoemd. Je kunt kiezen voor papier in de kleuren; zwart, wit of crème.
Ook heb je de keuze uit verschillende kleuren linnen of een gepersonaliseerd schutblad. Zo maak je je album nog persoonlijker!

Embossing

Een embossing wordt erin gestanst en is zonder kleur. Er is keuze uit de lettertypes:
 • Arial Bold
 • Gill Sans
 • Gabriola

De embossing wordt exact gedrukt zoals je in het orderformulier getypt hebt. Ook kun je kiezen voor een eigen ontwerp. Zo heb je volledige vrijheid in je ontwerp en lettertype.

Het liefste ontvangen we deze in een .eps bestand. Wanneer je dit niet hebt mag een hoge resolutie .jpg ook.

Ook kun je kiezen voor folie embosssing. Je embossing wordt dan gevuld met een shiny folie:

 • goud
 • rosé goud
 • zilver

UVprint

Door een UV print te gebruiken heb je enorm veel mogelijkheden in vormen, details en kleurgebruik. Na het printen van de inkt wordt deze uitgehard door UV-licht. Een UV print ligt erop.

Wil je alleen namen en/of een datum dan kun je kiezen uit onze aangeboden lettertypes:

 • Arial Bold
 • Gill Sans
 • Gabriola

Maar juist voor logo’s met veel details is een UV print erg geschikt.

Lasergraveren

Lasergraveren is een prachtige optie om je houten product te personaliseren. Ook hele fijne lijntjes zijn super geschikt voor lasergravering. Door de hitte wordt de binnenzijde van het hout zichtbaar, bij donker hout zal daardoor je gravering iets lichter in kleur worden.

Wil je alleen namen en/of een datum dan kun je kiezen uit onze aangeboden lettertypes:

 • Arial Bold
 • Gill Sans
 • Gabriola

Foto omslag

De afmetingen voor onze fotocovers kun je terug vinden in de catalogus. Zorg ervoor dat je deze in het juiste formaat aanlevert en houdt rekening met een halve centimeter die we nodig hebben om je fotocover mooi af te werken. Als je liever een afwijkend fotoformaat wilt laat het ons dan weten.

Foam

Om je album meer body te geven, kun je bij sommige albums de optie met foam aangeven. Dit is schuim dat onder de cover wordt gebruikt om deze wat dikker te maken. Het geeft over het algemeen je album ook een ietwat klassiekere uitstraling. Wil je gebruik maken van een embossing dan raden we je aan om geen foam te gebruiken. Door de zachte ondergrond kan er minder druk uitgeoefend worden en zullen de namen minder diep in het materiaal gedrukt worden.

Betaling | BTW | Verzending

Verzendkosten

De verzendkosten zijn  € 24,90. Vanaf € 250,- zijn de verzendkosten gratis.

De verzendkosten van mini producten zijn tot 3 stuks € 12,-. Vanaf 4 stuks zijn de verzendkosten  € 24,90

Levertijd

Spoed?
Als je spoed hebt met je order hebben we de mogelijkheid voor een spoedbestelling. Op de dag van bestellen wordt je order op de 7e dag verzonden. Bij vakantie of feestdagen is dit niet altijd mogelijk dus bel of mail dan even voor de zekerheid.

Betaling

Omdat we alles met de hand maken is de kans groter dat er wijzigingen zijn na het maken van je order. Dat is geen probleem maar wel de reden waarom we geen betaal systeem aan je winkelwagentje hebben gekoppeld. Er zit gelukkig wel een prijs indicator aan en deze is gelukkig heel secuur.

Wanneer je bestelling bij ons is binnengekomen, start de productie vrijwel gelijk. Daarom zijn wijzigingen mogelijk tot 24 uur na het maken van je order. Binnen 3 werkdagen een factuur vanuit Konpoli Griekenland.

De factuur dient echter wel betaald te worden voordat we je pakket verzenden dus zorg ervoor dat je dit op tijd doet om eventuele vertraging in je verzending te voorkomen.

BTW

Omdat je de factuur uit Griekenland ontvangt, wordt hierover geen BTW berekend. Deze factuur neem je wel mee in je btw aangifte. Doe jij je btw aangifte zelf?

Het bedrag dat je betaald hebt geef je aan in rubriek 4b ‘Leveringen/diensten uit landen binnen de EU’ en je berekent er het Nederlandse btw tarief over dat voor deze dienst of levering zou gelden als je dit van een Nederlandse leverancier zou kopen (meestal 21%). Maar je hoeft er geen btw over te betalen. Dezelfde btw die je aangeeft in rubriek 4b geef je namelijk ook aan in rubriek 5b ‘Voorbelasting’. Het wordt dus er eerst bijgeteld en daarna er af. Uiteindelijk betaal je er dus geen btw over.

Oeps. Niet tevreden

Waar mensen werken worden fouten gemaakt, balen! Ben je niet tevreden of is je product beschadigd geleverd geef dit dan zo snel mogelijk door (uiterlijk binnen 3 werkdagen). Graag ontvangen we je klacht in een e-mail met je projectnummer en een bijgevoegde foto zodat we dit zo snel mogelijk voor je kunnen oplossen.

Staat je vraag er niet tussen of kom je er niet helemaal uit?