Winkelwagen

Het opmaken van een album vergt in het begin altijd wat onderzoek. Je wilt investeren in een opmaakprogramma. Welke programma’s zijn er en wat werkt er fijn voor jou? En als je besluit (nog) niet wilt investeren in een programma, wat zijn dan nog opties voor het opmaken van spreads? We helpen je graag op weg.

In een album ontwerpen kan best veel tijd gaan zitten, zeker als je het ontwerpen hiervan niet dagelijks of wekelijks doet. Wil je tijd besparen op het maken van albums of vind je het gewoon lastig? Er zijn een aantal opties!

Konpoli is te vinden in een 3-tal verschillende opmaak programma’s en deze kunnen je serieus veel tijd gaan schelen!

Smart albumsFundyAlbumstomp

Bovengenoemde 3 opmaakprogramma’s maken je albumopmaak proces een stuk makkelijker. Wanneer je start met je album wordt je keuze voor albumleverancier gevraagd Door Konpoli te kiezen worden alle aanleverspecificaties ingesteld zoals wij ze graag aangeleverd willen krijgen. Ideaal!

Alle 3 de programma’s maken gebruik van een drag and drop systeem en stellen al een lay-out voor. Heel makkelijk wissel je van lay-out totdat deze is zoals het voor ogen ziet. Eventueel kun je de lay-outs ook nog met de hand aanpassen naar wens. Daarna kun je het design aan je klanten laten zien. Hebben zij deze goedgekeurd dan is alles  klaar om te bestellen!

De kosten van de programma’s variëren van  $99,- tot $ 375,- of een maandelijks abonnement. Van elk programma kun je gratis een trial downloaden en dat raden wij je zeker aan. Mocht je Smartalbums of albumstomp willen aanschaffen, mail ons even want hiervoor is nog een actiecode actief. De opties verschillen niet zo gigantisch van elkaar, maar wat voor de één fijn werkt hoeft voor de ander niet zo te zijn.

Indesign | Photoshop

Mocht je liever een album opmaken met een programma als Indesign of photoshop is dat ook zeker mogelijk. Start met een goede basis, dit voorkomt veel frustratie achteraf 🙂
Zorg dat je bestand wordt opgemaakt in sRGB en op 300DPI. We werken met spreads, geen pagina’s, dat houdt in dat je spread zowel de linker- als rechterpagina is. De spreadmaat is het formaat van je album. Stel dat je een album van 10 x 10 cm wilt gaan opmaken dan wordt je bestandsgrootte
20 x 10 cm (b x h). De nummering kun je al direct goed zetten door deze te noemen naar je projectnaam. Stel dat deze bruiloft van Jan en Wilma is en dit wil je als projectnaam ook gebruiken bij het maken van je order, dan start je met 1e spread als bv: Jan-Wilma-001 en zo tel je op tot het aantal spreads. Zo voorkom je fouten met het inbinden tijdens productieproces. Meer informatie hierover vind je hier


Maak je gebruik van een foto cover. 
Zorg dat je deze hebt uitgesneden op het gewenste formaat en hernoem deze naar ‘cover’. Als je twijfelt over het formaat van je fotocover kun je deze terug vinden in de prijslijst bij het betreffende album in de prijstabel. Uiteindelijk wordt van je cover zo’n 5 mm afgesneden.

Je album is ontworpen? Het aantal spreads staan nu als bestanden op je computer. Na het inloggen op de website bestel je het album of product dat je graag wilt hebben, aan het einde van het bestelproces heb je de mogelijkheid om je bestanden te uploaden.

Loop je nog ergens tegen aan? Mail ons gerust!

1 Reactie

 • fabienne lancee schreef:

  Hoi hoi,
  ik zou binnenkort graag albumstomp aanschaffen en begreep dat hier een kortingscode voor is. Is deze er nog steeds?

  Ik zie graag jullie reactie tegemoet.

  Met vriendelijke groet,
  Fabienne Lancee

Laat een reactie achter